AMSTERDAM – Olifant Thong Tai is zwanger. Dat is goed nieuws voor de verzorgers, maar ook een beetje slecht nieuws. Want nu Thong Tai zwanger is heeft olifantenbul Nikolai zijn taak in Artis volbracht en gaat hij terug naar Hannover Zoo.

Nikolai kwam naar Artis met een speciale taak: Olifant Thong Tai zwanger maken. Na verschillende onderzoeken weet de dierenarts van Artis het zeker: Thong Tai is zwanger. Het is nog een hele klus om te bepalen of een olifant drachtig is. Het eerste teken dat Thong Tai zwanger was, kwam doordat olifant Nikolai geen interesse meer in Thong Tai toonde. Door middel van haar geur gaf ze mannetjes-olifant Nikolai aan dat ze niet meer wilde worden gedekt. Een bloedonderzoek bevestigde het vermoeden, maar nog steeds was het niet 100 procent zeker. Pas na verschillende tests is de zwangerschap zo goed als zeker.

De olifanten Nikolai en Thong Tai behoren allebei tot de Aziatische olifant. Dit diersoort wordt met uitsterven bedreigd. Doormiddel van fokprogramma’s proberen organisaties de olifant tegen uitsterven te beschermen.


« Vorige artikel