Om je dagje uit van alle gemakken te voorzien zijn er in Artis vele faciliteiten. Zo is er een fietsenstalling. Er zijn babyvoorzieningen. Er zijn kluisjes en Artis heeft een eigen parkeerplaats. Hieronder lees je meer over de voorzieningen.

 

Baby’s
In het restaurant De Twee Cheetahs staat een magnetron om babyvoeding op te warmen. Er zijn ook kinderstoeltjes en er is een speelhoek in het restaurant aanwezig. Op verschillende toiletten in Artis zijn baby verschoonvoorzieningen.

 

Fietsenstalling
Artis is heel makkelijk per fiets bereikbaar. Voor de entree van de dierentuin staat een onbewaakte fietsenstalling.

 

Kluisjes
Bij de entree van Artis huur je een kluisje tegen € 0,50 borg. Er zijn slechts een paar kluisjes aanwezig, dus zorg dat je niet te veel spullen meeneemt.

 

Parkeren
Er is bij Artis beperkte parkeergelegenheid. De dierentuin is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren kost € 4,- per uur voor de eerste 6 uur van je bezoek. Daarna kost het € 4,- per uur. Ga voor je vertrek met je parkeerkaart naar de kassa van Artis om je kaart te decoderen. Anders kost het parkeren € 25,50 voor het 1e uur, daarna € 4,- per uur.

 

Mindervalide gasten
De meeste gebouwen in Artis zijn toegankelijk per rolstoel. Er zijn in Artis een beperkt aantal rolstoelen te huur tegen €1,00 borg. Het is niet mogelijk vooraf een rolstoel te reserveren.

 

Toiletten
De toiletten in Artis zijn gratis en ze staan verspreid over het hele terrein. Op alle toiletten zijn invalidentoiletten en baby verschoonvoorzieningen.

 

Wandelwagens
Er zijn bij Artis buggy’s en kinderwagens te huur tegen een borg van 2 euro.